Nasza oferta

Wszystkie nasze wyroby od samego początku naszej działalności oparte są na recepturach domowych. Zawsze przywiązywaliśmy dużą wagę do jakości, smaku, jak również wyglądu naszych wyrobów. Dawniej, jak i teraz niezmiennie stosujemy produkty najwyższej jakości, bez dodatków polepszających, konserwujących i barwiących (wyjątek stanowią elementy dekoracyjne). Masło, jaja, prawdziwa czekolada (nie stosujemy polew), bakalie (orzechy,kokos,śliwki,morele) śmietana (nie modyfikowana olejami roślinnymi), jagody, maliny,
truskawki to podstawa w naszych ciastach, kremy, budynie do tortów i deserów od początku do końca wytwarzamy sami.

W naszej ofercie polecamy:
Ciasta podstawowe - jak tradycyjny sernik wiedeński, sernik w cieście kakaowym, sernik na kruchym spodzie, sernik z brzoskwiniami, placek drożdżowy weselny z serem i makiem, placek włoski z jabłkami i bakaliami, szarlotkę w cieście ucieranym, szarlotkę zakopiańską, kołacz drożdżowy z budyniem i jabłkami, z wiśniami, ze śliwkami, z jagodami, mieszankę drobnych ciasteczek weselnych.
Ciasta deserowe - jak np. deser rafaello, deser tiramisu, kokosowy gruszkowy,jagodowy, malinowy, sernik na zimno,rolada z bitą śmietaną i wiele innych.
Torty - na różne okazje, standardowe, okolicznościowe, komunijne, oraz weselne.

Szczegółowy opis smaków – zapraszamy do galerii.



Pieczywo - produkujemy z niebielonej i nieulepszonej mąki z małego prywatnego młyna w Międzyrzeczu. Produkcja chlebów i bułek jest bardzo długa (nawet do 20 godzin) co podnosi ich walory smakowe. Niestety brak jakichkolwiek dodatków polepszających powoduje, że wygląd oraz struktura miękiszu odbiega od szeroko dostępnych rodzajów pieczywa. Postawiliśmy jednak na walory smakowe i zdrowotne naszych wyrobów. Chleby prowadzone są na naturalnych zakwasach lub z dodatkiem bardzo małych ilości drożdży, co powoduje,
iż osoby cierpiące na dysbakteriozę jelit mogą je spożywać. Szczególnie polecamy chleb wiejski, oraz żytni razowy.
Jogurt z probiotycznymi szczepami bakterii - bardzo smaczny i zdrowy. Bakterie w nim zawarte wspomagają wiele funkcji naszego organizmu, m.in. wspomagają florę bakteryjną jelit, poprawiają odporność naszego organizmu, wzmacniają system trawienny, opóźniają procesy starzenia. Dużą zaletą tego jogurtu jest to, że brak w nim substancji żelujących, oraz konserwantów, a co najważniejsze posiada dużą gamę bakterii probiotycznych, które w sklepowych jogurtach nie występują. Nasz jogurt zalecamy szczególnie po długotrwałej antybiotekoterapii,
po biegunkach i zatruciach, przy chorobach przewodu pokarmowego, dla osób z podwyższonym cholesterolem, przy zaparciach, dla dzieci i osób starszych.
Wyroby garmażeryjne - oferujemy ręcznie i starannie zrobione pierogi o różnym nadzieniu (dla każdego coś pysznego) krokiety ze szpinakiem i serem feta, z pieczarkami i serem, oraz z grzybami i kapustą. Składniki farszów, oraz proporcje mamy rzetelnie wypracowane według tradycyjnych receptur. Polecamy własnej produkcji smaczny i zdrowy makaron 10-cio jajeczny, ręcznie krojony, pszenny oraz żytni. Oferujemy domowy smalec wieprzowy z ziołami, polecamy masełko klarowane ,barszczyk na naturalnym zakwasie.

Mamy nadzieję, iż Klienci poszukujący smacznych, tradycyjnych wyrobów znajdą w naszej ofercie coś dla siebie.

ZAPRASZAMY, ŻYCZYMY SMACZNEGO